Клименко Сергій. Фото. «Парк тварин XII Місяців» (село Демидів, Київська область), березень 2016 року
«Парк тварин XII Місяців» (село Демидів, Київська область), березень 2016 року
Для збільшення зображення, що Вас зацікавило, натисніть на нього.
В разі будь-якого використання розміщених тут фото, гіперпосилання на цей сайт () є обов’язковим.

«Парк животных XII Месяцев» (село Демидов, Киевская область), март 2016 года
Для увеличения заинтересовавшего Вас изображения нажмите на него.
При любом использовании размещенных здесь фотографий, гиперссылка на этот сайт () является обязательной.




Мапа маршруту Київ -> «Парк XII Місяців» (село Демидів) -> Київ.
Покриття магістральних автошляхів - цілком пристойне. Місцеві автошляхи - більш-менш прийнятні.
Демидів - село у Вишгородському районі Київської області.
У травні 2015 року тут було відкрито приватний «Парк тварин XII Місяців» (50°44'14"N, 30°17'50"E). Його засновник і власник - Михайло Пінчук. Первинне будівництво парку (на колишньому колгоспному полі) тривало 2 роки.
Нині цей куточок за 25 км від Києва перетворився на гарне місце відпочинку, де можна з користю та задоволенням провести цілий день. Тут мешкають понад 100 видів тварин з різних куточків світу, розміщені в комфортних вольєрах, умови життя в яких максимально наближені до природного середовища. Деякі із цих тварин є надзвичайно рідкісними.


Схема маршрута Киев -> «Парк XII Месяцев» (село Демидов) -> Киев.
Покрытие магистральных автодорог - вполне приличное. Местные автодороги - более или менее приемлемы.
Демидов - село в Вышгородском районе Киевской области.
В мае 2015 года тут был открыт частный «Парк животных XII Месяцев» (50°44'14"N, 30°17'50"E). Его основатель и владелец - Михаил Пинчук. Первичное строительство парка (на бывшем колхозном поле) длилось 2 года.
Ныне этот уголок в 25 км от Киева превратился в хорошее место отдыха, где можно с толком и с удовольствием провести целый день. Здесь проживают свыше 100 видов животных из разных уголков мира, которые размещены в комфортных вольерах, условия жизни в которых максимально приближены к естественной среде. Некоторые из этих животных являются чрезвычайно редкими.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Схема зоопарка «XII Месяцев». Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Схема зоопарку «XII Місяців». На схемі позначено:
- Павільйони тварин і птахів
- Вольєри
- Адміністративно-господарські будівлі
- Туалети
- Пункти харчування
- Атракціони
- Парковки

«Парк животных XII Месяцев». Схема зоопарка «XII Месяцев». На схеме обозначены:
- Павильоны животных и птиц
- Вольеры
- Административно-хозяйственные постройки
- Туалеты
- Пункты питания
- Атеракционы
- Парковки


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Полярная сова, или Белая сова (Nyctea scandiaca, Bubo scandiacus).
Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Полярна сова, або Сова біла (Nyctea scandiaca, Bubo scandiacus).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Птахи - Aves. Ряд: Совоподібні - Strigiformes. Родина: Совові - Strigidae. Рід: Пугач - Bubo. Вид: Сова біла - Bubo scandiacus.
Полярна сова - один з найбільших птахів ряду Совоподібних. Довжина тіла 38-71 см, розмах крил 145-160 см, вага 1,5-2,5 кг. Самиці більші за самців. Забарвлення сніжно-біле, або біле з бурими цяточками, плесно і пальці оперені. Поширена в тундрі та на островах Північного Льодовитого океану, взимку залітає в південні зони до степів і пустель включно. В Україні - рідкісний залітний вид. Зрідка можна зустріти взимку в лісовій та лісостеповій смугах, іноді - в степовій зоні, здебільшого на відкритих просторах. Розмножується в травні-червні. Кладка - з 3-11 білих яєць в примітивному гнізді (ямка, вистелена мохом) на землі. Активний хижак, що полює переважно вдень. Живиться гризунами, птахами та навіть рибою.


«Парк животных XII Месяцев». Полярная сова, или Белая сова (Nyctea scandiaca, Bubo scandiacus).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Птицы - Aves. Отряд: Совообразные - Strigiformes. Семейство: Совиные - Strigidae. Род: Филины - Bubo. Вид: Белая сова - Bubo scandiacus.
Полярная сова - одна из наибольших птиц отряда Совообразных. Длина тела 38-71 см, размах крыльев 145-160 см, вес 1,5-2,5 кг. Самки крупнее самцов. Расцветка снежно-белая, или белая с бурыми крапинками, плюсна и пальцы оперены. Распространена в тундре и на островах Северного Ледовитого океана, зимой залетает в южные зоны до степей и пустынь включительно. В Украине - редкий залётный вид. Изредка можно встретить зимой в лесной и лесостепной полосах, иногда - в степной зоне, преимущественно на открытых пространствах. Размножается в мае-июне. Кладка - из 3-11 белых яиц в примитивном гнезде (ямка, устланная мхом) на земле. Активный хищник, который охотится преимущественно днём. Питается грызунами, птицами и даже рыбой.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Snowy owl (Nyctea scandiaca, Bubo scandiacus).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый арктический волк (Canis lupus arctos). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый арктический волк (Canis lupus arctos). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый арктический волк (Canis lupus arctos). Фото березеня 2016 року.
Білий арктичний вовк (Canis lupus arctos).

Белый арктический волк (Canis lupus arctos).

Arctic wolf, also known as the Alaskan white wolf or Polar wolf (Canis lupus arctos).


Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Пес - Canis. Вид: Вовк - Canis lupus. Підвид: Білий арктичний вовк - Canis lupus arctos.
Ім'я: Вилк. Стать: самець. Дата народження: 01.05.2011. Середовище проживання: Арктика. Фізичні дані: довжина тіла дорослого вовка разом із хвостом становить 1-1,5 м, а висота в холці - 65-80 см, вага зазвичай не перевищує 80 кг, здебільшого вона становить 45-50 кг. Характер: Вилк товариський, компанійський і грайливий звір. Він пронизує людину поглядом розумних очей. Хоча взагалі характер арктичного білого вовка, що живе в природному ареалі, формувався під впливом не найкращих умов для життя: мінусові температури, відсутність сонячного світла по п'ять місяців, неможливість знайти здобич протягом кількох тижнів. Улюблена їжа: полярні зайці та лемінги. Якщо вовк полює у зграї, то йому може перепасти шматок північного оленя або вівцебика, та вони лише зрідка заходять на вовчу територію. Улюблені розваги: Вилка хлібом не годуй - дай із кимось погратися. Та він гордий звір і не нав'язується, якщо не бачить відповідного бажання.


Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Волки - Canis. Вид: Волк - Canis lupus. Подвид: Белый арктический волк - Canis lupus arctos.
Имя: Вилк. Пол: самец. Дата рождения: 01.05.2011. Среда проживания: Арктика. Физические данные: длина тела взрослого волка вместе с хвостом составляет 1-1,5 м, а высота в холке - 65-80 см, вес обычно не превышает 80 кг, преимущественно он составляет 45-50 кг. Характер: Вилк общительный, компанейский и игривый зверь. Он пронзает человека взглядом умных глаз. Хотя вообще характер арктического белого волка, живущего в естественном ареале, формировался под воздействием не наилучших условий для жизни: минусовые температуры, отсутствие солнечного света по пять месяцев, невозможность найти добычу в течение нескольких недель. Любимая еда: полярные зайцы и лемминги. Если волк охотится в стае, то ему может перепасть кусок северного оленя или овцебыка, но они лишь изредка заходят на волчью территорию. Любимые развлечения: Вилка хлебом не корми - дай с кем-то поиграться. Но он гордый зверь и не навязывается, если не видит соответствующего желания.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Гималайский красный волк, или Горный волк (Cuon alpinus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Гималайский красный волк, или Горный волк (Cuon alpinus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Азіатський червоний вовк, або Куон гірський (Cuon alpinus).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Куон - Cuon. Вид: Куон гірський - Cuon alpinus.


«Парк животных XII Месяцев». Гималайский красный волк, или Горный волк (Cuon alpinus).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Красные волки - Cuon. Вид: Красный волк - Cuon alpinus.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Dhole (Cuon alpinus).


Ім'я: Вогник. Стать: самець. Дата народження: 25.04.2013. Середовище проживання: Індія, Росія. Фізичні дані: в холці - не вище 55 см, самці важать 15-20 кг, самиці - 10-13 кг. Довжина тіла сягає 75-110 см, плюс пухнастий хвіст завдовжки 45-50 см. Забарвлення - рудувате, вовченята до трьох місяців повністю темно-коричневі. Характер: таємничий мисливець, який воліє триматися подалі від людей і ближче до своєї зграї; вміє працювати в команді, хороший сім'янин і доброзичливий товариш для своїх родичів. Улюблена їжа: олені, антилопи, бики та навіть леопарди і тигри, але може поласувати гризунами та ящірками; влітку обов'язково має в раціоні овочі, фрукти та коріння. Улюблені розваги: успішне полювання з побратимами на крупну здобич, ігри з молодими вовками й цуценятами.

Имя: Огонёк. Пол: самец. Дата рождения: 25.04.2013. Среда проживания: Индия, Россия. Физические данные: в холке - не выше 55 см, самцы весят 15-20 кг, самки - 10-13 кг. Длина тела достигает 75-110 см, плюс пушистый хвост длиной 45-50 см. Расцветка - рыжеватая, волчонки до трёх месяцев полностью тёмно-коричневые. Характер: таинственный охотник, который предпочитает держаться подальше от людей и ближе к своей стае; умеет работать в команде, хороший семьянин и доброжелательный товарищ для своих родственников. Любимая еда: олени, антилопы, быки и даже леопарды и тигры, но может полакомиться грызунами и ящерицами; летом обязательно имеет в рационе овощи, фрукты и коренья. Любимые развлечения: успешная охота с побратимами на крупную добычу, игры с молодыми волками и щенками.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Евразийский волк, или Волк обыкновенный (Canis lupus lupus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Евразийский волк, или Волк обыкновенный (Canis lupus lupus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Сибірський лісовий вовк, або Вовк звичайний (Canis lupus lupus).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Пес - Canis. Вид: Вовк - Canis lupus. Підвид: Вовк звичайний - Canis lupus lupus.


«Парк животных XII Месяцев». Евразийский волк, или Волк обыкновенный (Canis lupus lupus).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Волки - Canis. Вид: Волк - Canis lupus. Подвид: Волк обыкновенный - Canis lupus lupus.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Gray wolf or Common wolf (Canis lupus lupus).


Ім'я: Ташчайнар та Акбара. Стать: самець і самиця. Дата народження: 04.03.2015. Середовище проживання: Євразія, Північна Америка. Фізичні дані: самці важать від 50 до 60 кілограмів, самиці - близько 45 кілограмів, але зустрічаються і вовки-важковаговики по 90 кг, хоча й рідко. У холці висота становить 75-80 см, довжина тіла - від півтора до двох метрів. Статура струнка, але потужна, з добре розвиненими м'язами, грудна клітка широка, спина поката. Забарвлення шерсті світло-сіре, іноді помітні охристі відтінки. Характер: серйозний, допитливий, часом грайливий, як у дитини; звик у справах розраховувати на побратимів, але й сам може підставити плече у біді чи на полюванні, уміє чудово працювати в команді. Улюблена їжа: великі копитні, бабаки, зайці, борсуки, лисиці, тхори, ховрахи, миші, хом'яки та інші дрібні гризуни, комахи, водоплавні птахи, ящірки, змії, жаби, рослинна їжа. Улюблені розваги: коли ситий, любить мирно дрімати в затишному куточку; відпочивши, любить гратися у веселій компанії; у вільний час прагне зробити кар'єру кінозірки.

Имя: Ташчайнар и Акбара. Пол: самец и самка. Дата рождения: 04.03.2015. Среда проживания: Евразия, Северная Америка. Физические данные: самцы весят от 50 до 60 килограммов, самки - около 45 килограммов, но встречаются и волки-тяжеловесы по 90 кг, хотя и редко. В холке высота составляет 75-80 см, длина тела - от полутора до двух метров. Телосложение стройное, но мощное, с хорошо развитыми мышцами, грудная клетка широкая, спина покатая. Расцветка шерсти светло-серая, иногда заметны охристые оттенки. Характер: серьезный, любознательный, порою игривый, как у ребёнка; привык в делах рассчитывать на побратимов, но и сам может подставить плечо в беде или на охоте, умеет прекрасно работать в команде. Любимая еда: большие копытные, сурки, зайцы, барсуки, лисы, хорьки, суслики, мыши, хомяки и другие мелкие грызуны, насекомые, водоплавающие птицы, ящерицы, змеи, лягушки, растительная еда. Любимые развлечения: когда сытый, любит мирно дремать в уютном уголке; отдохнув, любит играться в весёлой компании; в свободное время стремится сделать карьеру кинозвезды.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Альпака (Vicugna pacos).
Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Альпака (Vicugna pacos).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Надклас: Чотириногі (наземні хребетні) - Tetrapoda. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Підряд: Верблюдовиді (Мозоленогі) - Tylopoda. Родина: Верблюдові - Camelidae. Рід: Вікунья - Vicugna. Вид: Альпака - Vicugna pacos
Ім'я: Ніка, Надін та Едуард. Стать: дві самиці та самець. Дата народження: 03.09.2014. Середовище проживання: Південна Америка (Анди). Фізичні дані: в холці не вище одного метра, вага становить близько 70 кілограмів; шерсть м'яка і дуже довга - на боках є пасма довжиною 15-20 см.


«Парк животных XII Месяцев». Альпака (Vicugna pacos).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Надкласс: Четвероногие (наземные позвоночные) - Tetrapoda. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Подотряд: Мозоленогие - Tylopoda. Семейство: Верблюдовые - Camelidae. Род: Викуньи - Vicugna. Вид: Альпака - Vicugna pacos.
Имя: Ника, Надин и Эдуард. Пол: две самки и самец. Дата рождения: 03.09.2014. Среда проживания : Южная Америка (Анды). Физические данные: в холке не выше одного метра, вес составляет около 70 килограммов; шерсть мягкая и очень длинная - на боках есть паряди длиной 15-20 см.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Alpaca (Vicugna pacos).


Характер: миролюбні, лагідні й допитливі пухнастики, дещо полохливі, але мають нездоланне прагнення пізнавати світ: заради нового можуть здолати свій страх. Улюблена їжа: різноманітна рослинна їжа - трава, молоді пагони чагарників, соковите листя дерев. Улюблені розваги: вишукувати найсоковитіші пагони та змагатися за них зі своїми побратимами, плюючи одне в одного; цікавитися всім, що відбувається навколо; вирощувати унікальну вовну для створення теплих речей для дітей і дорослих.

Характер: миролюбивые, мягкие и любознательные пушистики, несколько пугливые, но имеют непреодолимое стремление познавать мир: ради нового могут преодолеть свой страх. Любимая еда: разнообразная растительная еда - трава, молодые побеги кустарников, сочные листья деревьев. Любимые развлечения: выискивать самые сочные побеги и соревноваться за них со своими побратимами, плюя друг в друга; интересоваться всем, что происходит вокруг; выращивать уникальную шерсть для создания тёплых вещей для детей и взрослых.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Антилопа канна, или Обыкновенная канна (Taurotragus oryx). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Антилопа канна, или Обыкновенная канна (Taurotragus oryx). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Антилопа канна, або Канна звичайна (Taurotragus oryx).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Підряд: Жуйні - Ruminantia. Родина: Бикові, або Порожнисторогі - Bovidae (Cavicornia). Підродина: Бикові - Bovinae. Рід: Канна - Taurotragus. Вид: Канна звичайна - Taurotragus oryx.


«Парк животных XII Месяцев». Антилопа канна, или Обыкновенная канна (Taurotragus oryx).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Подотряд: Жвачные - Ruminantia. Семейство: Полорогие - Bovidae. Подсемейство: Бычьи - Bovinae. Род: Канны - Taurotragus. Вид: Канна - Taurotragus oryx.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Common eland or Eland antelope (Taurotragus oryx).


Ім'я: Вальс. Стать: самець. Дата народження: 09.04.2012. Середовище проживання: Африка. Фізичні дані: важать дорослі особини від 500 до тисячі кілограмів, довжина тіла становить близько двох-трьох метрів, у холці виростають до півтора метра й вище. Голову і самців, і самиць прикрашають незвичайні досить довгі загвинчені прямі роги. А корпус декорований світлими смужками, причому їх може бути від 2 до 15 штук. Самці вирізняються шкіряним мішком на шиї, який утворюється у тварини з часом. Характер: доброзичливий і миролюбний, добре уживаються з іншими видами копитних, неквапливі й неагресивні, суперечки воліють вирішувати не силою, а переговорами. Улюблена їжа: листя дерев і чагарників, трав'янисті рослини, коріння рослин. Улюблені розваги: удень обожнюють відпочивати в тіні дерев, а вночі воліють не спати, а проявляти активність; люблять шукати соковите коріння в землі.

Имя: Вальс. Пол: самец. Дата рождения: 09.04.2012. Среда проживания: Африка. Физические данные: весят взрослые особи от 500 до тысячи килограммов, длина тела составляет около двух-трех метров, в холке вырастают до полутора метра и выше. Голову и самцов, и самок украшают необычные достаточно длинные закрученные прямые рога. А корпус декорирован светлыми полосками, причём их может быть от 2 до 15 штук. Самцы выделяются кожаным мешком на шее, который образуется у животного со временем. Характер: доброжелательный и миролюбивый, хорошо уживаются с другими видами копытных, неторопливые и неагрессивные, споры предпочитают решать не силой, а переговорами. Любимая еда: листья деревьев и кустарников, травянистые растения, корни растений. Любимые развлечения: днем обожают отдыхать в тени деревьев, а ночью предпочитают не спать, а проявлять активность; любят искать сочные корни в земле.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Серая украинская порода крупного рогатого скота /серый украинский скот/ (Bos taurus taurus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Серая украинская порода крупного рогатого скота /серый украинский скот/ (Bos taurus taurus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Сіра українська порода великої рогатої худоби /сіра українська худоба/ (Bos taurus taurus).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Підряд: Жуйні - Ruminantia. Родина: Бикові, або Порожнисторогі - Bovidae (Cavicornia). Підродина: Бики - Bovinae. Рід: Бики - Bos. Вид: Бик - Bos taurus. Підвид: Бик свійський - Bos taurus taurus. Порода: Сіра українська порода великої рогатої худоби /сіра українська худоба/.


«Парк животных XII Месяцев». Серая украинская порода крупного рогатого скота /серый украинский скот/ (Bos taurus taurus).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Подотряд: Жвачные - Ruminantia. Семейство: Полорогие - Bovidae. Подсемейство: Бычьи - Bovinae. Род: Настоящие быки - Bos. Вид: Дикий бык - Bos taurus. Подвид: Корова - Bos taurus taurus. Порода: Серая украинская порода крупного рогатого скота /серый украинский скот/.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Ukrainian Grey Cattle or Ukrainian Steppe Cattle (Taurotragus oryx).


Ім'я: Маркіз, Маска, Маргаритка. Стать: самець і дві самиці. Дата народження: 06.04.2012, 04.10.2013, 29.04.2014. Середовище проживання: територія України. Фізичні дані: вага цієї великої тварини 700-800 кілограмів, заввишки середній віл має 180 см. Характер: сумирний, флегматичний. Воли неймовірно витривалі та працьовиті, за що їх так високо цінують. Улюблена їжа: сіно з висівками, вівсом та макухою. Улюблені розваги: неквапливо жувати сіно, добре відпочивати. А також приносити користь людям.

Имя: Маркиз, Маска, Маргаритка. Пол: самец и две самки. Дата рождения: 06.04.2012, 04.10.2013, 29.04.2014. Среда проживания: территория Украины. Физические данные: вес этого большого животного 700-800 килограммов, средний вол имеет высоту 180 см. Характер: послушный, флегматичный. Волы невероятно выносливые и работящие, за что их так высоко ценят. Любимая еда: сено с отрубями, овсом и макухой. Любимые развлечения: неторопливо жевать сено, хорошо отдыхать. А также приносить пользу людям.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Кабан, или Дикая свинья (Sus scrofa). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Кабан, или Дикая свинья (Sus scrofa). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Дикий кабан, або Свиня дика, або Вепр (Sus scrofa).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Родина: Свиневі - Suidae. Рід: Свиня - Sus. Вид: Свиня - Sus scrofa.


«Парк животных XII Месяцев». Кабан, или Дикая свинья (Sus scrofa).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Семейство: Свиньи - Suidae. Род: Кабаны - Sus. Вид: Кабан - Sus scrofa.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Wild boar (Sus scrofa).


Ім'я: Хряк. Стать: самець. Дата народження: 15.04.2013. Середовище проживання: Середня Європа. Фізичні дані: досить велика тварина, вага дорослого самця може сягати 300 кг і більше, самиці трохи менші - близько 200 кг; у холці тварини виростають до метра, довжина тіла - до двох метрів. У самців є гострі й масивні ікла. На спині зі щетини утворюється своєрідна грива. Колір щетини чорно-сіро-бурий, може мати жовтуватий відтінок. Характер: в міру агресивні у дикій природі, вміють постояти за себе; сміливі й самовіддані батьки. Улюблена їжа: корінці болотних рослин і різноманітні корені, кора дерев, горіхи, жолуді та інші лісові плоди, личинки комах і навіть яйця птахів і пташенята, черви, інколи навіть змії. Улюблені розваги: рити землю в пошуках насіння, горіхів, жолудів і личинок комах; винищувати личинок хруща, щоб врятувати ліс від шкідника.

Имя: Хряк. Пол: самец. Дата рождения: 15.04.2013. Среда проживания: Средняя Европа. Физические данные: достаточно большое животное, вес взрослого самца может достигать 300 кг и больше, самки немного меньшие - около 200 кг; в холке животные вырастают до метра, длина тела - до двух метров. У самцов есть острые и массивные клыки. На спине из щетины образуется своеобразная грива. Цвет щетины чёрно-серо-бурый, может иметь желтоватый оттенок. Характер: в меру агрессивные в дикой природе, умеют постоять за себя; смелые и самоотверженные родители. Любимая еда: корешки болотных растений и разнообразные корни, кора деревьев, орехи, жёлуди и другие лесные плоды, личинки насекомых и даже яйца птиц и птенцы, черви, иногда даже змеи. Любимые развлечения: рыть землю в поисках семян, орехов, жёлудей и личинок насекомых; истреблять личинок майского жука, чтобы спасти лес от вредителя.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Американский бизон (Bison bison). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Американский бизон (Bison bison). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Бізон американський (Bison bison).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Підряд: Жуйні - Ruminantia. Родина: Бикові, або Порожнисторогі - Bovidae (Cavicornia). Підродина: Бики - Bovinae. Рід: Бізон - Bison. Вид: Бізон американський - Bison bison.


«Парк животных XII Месяцев». Американский бизон (Bison bison).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Подотряд: Жвачные - Ruminantia. Семейство: Полорогие - Bovidae. Подсемейство: Бычьи - Bovinae. Род: Бизоны - Bison. Вид: Американский бизон - Bison bison.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. American bison or American buffalo (Bison bison).


Ім'я: Діл, Вєга, Америка. Стать: самець і дві самиці. Дата народження: 2014. Середовище проживання: Північна Америка. Фізичні дані: висота тварини в холці може сягати 190 сантиметрів, довжина тіла - 2,5-3 метрів. Важать бізони до тисячі кілограмів й більше, при цьому корови дещо дрібніші й легші за самців - важать до 700 кілограмів. Тіло бізона вкриває довга вовна, пасма якої сягають 50 сантиметрів. Роги у бізонів короткі та зазвичай негострі, хвіст короткий. Характер: спокійний, врівноважений і навіть меланхолійний; у міру агресивний - за необхідності може постояти за себе і свою сім'ю; не боїться хижаків, навіть вовків. Улюблена їжа: свіжа трава, паростки різноманітних рослин. Улюблені розваги: неквапно прогулюватися, підшукуючи найсоковитіші пагони й траву, вдихати аромат свіжої трави та борсатися у пилу.

Имя: Дил, Вега, Америка. Пол: самец и две самки. Дата рождения: 2014. Среда проживания: Северная Америка. Физические данные: высота животного в холке может достигать 190 сантиметров, длина тела - 2,5-3 метров. Весят бизоны до тысячи килограммов и больше, при этом коровы несколько мельче и легче самцов - весят до 700 килограммов. Тело бизона укрывает длинная шерсть, пряди которой достигают 50 сантиметров. Рога у бизонов короткие и обычно неострые, хвост короткий. Характер: спокойный, уравновешенный и даже меланхоличный; в меру агрессивный - при необходимости может постоять за себя и свою семью; не боится хищников, даже волков. Любимая еда: свежая трава, ростки разнообразных растений. Любимые развлечения: неспешно прогуливаться, подыскивая самые сочные побеги и траву, вдыхать аромат свежей травы и барахтаться в пыли.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Фризская лошадь (Equus ferus caballus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Фризская лошадь (Equus ferus caballus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Фризький кінь (Equus ferus caballus).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Конеподібні - Equiformes, або Непарнокопитні - Perissodactyla. Родина: Коневі - Equidae. Рід: Кінь - Equus. Вид: Кінь дикий - Equus ferus. Підвид: Кінь свійський - Equus ferus caballus. Порода: Фризький кінь.


«Парк животных XII Месяцев». Фризская лошадь (Equus ferus caballus).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Непарнокопытные - Perissodactyla. Семейство: Лошадиные - Equidae. Род: Лошади - Equus. Вид: Дикая лошадь - Equus ferus. Подвид: Домашняя лошадь - Equus ferus caballus. Порода: Фризская лошадь.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Frizian horses or Friesian horse (Equus ferus caballus).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Фризская лошадь (Equus ferus caballus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Фризская лошадь (Equus ferus caballus). Фото березеня 2016 року.
Ім'я: Ірой, Нінке та Мірре. Стать: самець і самиці. Дата народження: 2010, 2013. Середовище проживання: Голландія. Фізичні дані: висота в холці 158-165 см. Найпримітніша особливість фризів - густі щітки, що покривають ноги від скакального до зап'ястного суглоба, вони такі довгі, що спадають на копита. Характер: ці граціозні коні легко навчаються всього нового, вони врівноважені, спокійні, добродушні й орієнтовані на людину, дуже зручні в побуті.

Имя: Ирой, Нинке и Мирре. Пол: самец и самки. Дата рождения: 2010, 2013. Среда проживания: Голландия. Физические данные: высота в холке 158-165 см. Самая примечательная особенность фризов - густые щетки, покрывающие ноги от прыгательного к запястному суставу, они такие длинные, что спадают на копыта. Характер: эти грациозные кони легко учатся всему новому, они уравновешены, спокойны, добродушны и ориентированы на человека, очень удобны в быту.


Темперамент фризьких коней живий, енергійний, але без надмірного темпераменту. Улюблена їжа: 70% раціону коня становить сіно. Улюблені розваги: алюри, виїжджування та поїдання запашного сіна.

Темперамент фризских коней живой, энергичный, но без чрезмерного темперамента. Любимая еда: 70% рациона коня составляет сено. Любимые развлечения: аллюры, выездка и поедание душистого сена.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый лев (Panthera leo). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый лев (Panthera leo). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Білий лев (Panthera leo).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Надклас: Чотириногі (наземні хребетні) - Tetrapoda. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Кішкоподібні - Feliformia. Родина: Котові - Felidae. Підродина: Пантерові (великі кішки) - Pantherinae. Рід: Пантера - Panthera. Вид: Лев - Panthera leo.


«Парк животных XII Месяцев». Белый лев (Panthera leo).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Надкласс: Четвероногие (наземные позвоночные) - Tetrapoda. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Котообразные - Feliformia. Семейство: Кошачьи - Felidae. Подсемейство: Большие кошки - Pantherinae. Род: Пантеры - Panthera. Вид: Лев - Panthera leo.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. White lion (Panthera leo).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый лев (Panthera leo). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Белый лев (Panthera leo). Фото березеня 2016 року.
Леви - єдині кішки, у яких самці виразно відрізняються від самиць. Дорослі леви-самці відрізняються великою гривою і є набагато більшими за левиць. Лев вважається дорослим у 5 років і до цього моменту набирає свого оптимального «бойового» розміру. Самці важать 150-225 кг, в окремих випадках - до 240 кг при довжині тіла без хвоста 1,7-2,5 м, хвіст - 90-110 см, висота в загривку 90-125 см. Маса самиць становить 100-150 кг, в окремих випадках до 160 кг.

Львы - единственные кошки, у которых самцы выразительно отличаются от самок. Взрослые львы-самцы отличаются большой гривой и намного больше львиц. Лев считается взрослым в 5 лет и к этому моменту набирает свой оптимальный «боевой» размер. Самцы весят 150-225 кг, в отдельных случаях - до 240 кг при длине тела без хвоста 1,7-2,5 м, хвост - 90-110 см, высота в загривке 90-125 см. Масса самок составляет 100-150 кг, в отдельных случаях до 160 кг.


Спосіб життя левів є нетиповим для великих кішок. Леви живуть великими сімейними групами - прайдами. Полюють і доглядають за дитинчатами, в основному самиці, самці ж охороняють територію. Дорослий самець здатний з'їсти більше 30 кг м'яса за раз. Ситий лев може проспати майже 20 годин.

Образ жизни львов нетипичен для больших кошек. Львы живут большими семейными группами - прайдами. Охотятся и присматривают за детенышами, в основном самки, самцы же охраняют территорию. Взрослый самец способен съесть больше 30 кг мяса за раз. Сытый лев может проспать почти 20 часов.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Двугорбый верблюд (Camelus bactrianus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Двугорбый верблюд (Camelus bactrianus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Двогорбий верблюд (Camelus bactrianus).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Надклас: Чотириногі (наземні хребетні) - Tetrapoda. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Парнокопитні - Artiodactyla. Підряд: Верблюдовиді (Мозоленогі) - Tylopoda. Родина: Верблюдові - Camelidae. Рід: Верблюд - Camelus. Вид: Двогорбий верблюд - Camelus bactrianus.


«Парк животных XII Месяцев». Двугорбый верблюд (Camelus bactrianus).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Надкласс: Четвероногие (наземные позвоночные) - Tetrapoda. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Парнокопытные - Artiodactyla. Подотряд: Мозоленогие - Tylopoda. Семейство: Верблюдовые - Camelidae. Род: Верблюды - Camelus. Вид: Двугорбый верблюд - Camelus bactrianus.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Bactrian camel (Camelus bactrianus).


Ім'я: Льоша. Стать: самець. Дата народження: 30.03.2013. Середовище проживання: Африка, Мала Азія, Аравія, Індія, Туркменія та Гімалаї. Фізичні дані: висота верблюда в холці перевищує 2 м, якщо рахувати разом з горбами - то більше 2,7 м. Дорослий верблюд важить від 500 до 800 кг. Характер: Льошин татусь - артист відомого цирку, мабуть, це в нього наш верблюд такий товариський, доброзичливий. І дуже любить людей: коли хтось наближається до загороди - Льоша щосили намагається привернути його увагу. Щоб любов до людей скерувати в правильне русло, Льошу навчають катати відвідувачів зоопарку. І він дуже старанно вчиться. Улюблена їжа: все, що дають. Льоша невибагливий у їжі, адже його родичі в пустелях поїдають і чагарники ефедри, і пагони саксаулу, і колючі гілки акації, і кулі перекотиполя. Улюблені розваги: зустрічати відвідувачів, катати їх, випромінювати оптимізм і доброзичливість.

Имя: Лёша. Пол: самец. Дата рождения: 30.03.2013. Среда проживания: Африка, Малая Азия, Аравия, Индия, Туркмения и Гималаи. Физические данные: высота верблюда в холке превышает 2 м, если считать вместе с горбами - то больше 2,7 м. Взрослый верблюд весит от 500 до 800 кг. Характер: Лёшин папочка - артист известного цирка, по-видимому, это в него наш верблюд такой товарищеский, доброжелательный. И очень любит людей: когда кто-то приближается к ограждению - Лёша изо всех сил пытается привлечь его внимание. Чтобы любовь к людям направить в правильное русло, Лёшу учат катать посетителей зоопарка. И он очень старательно учится. Любимая еда: все, что дают. Лёша непритязателен в еде, ведь его родственники в пустынях поедают и кустарники хвойника, и побеги саксаула, и колючие ветки акации, и шары перекатиполя. Любимые развлечения: встречать посетителей, катать их, излучать оптимизм и доброжелательность.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Страус африканский (Struthio camelus). На фото - самка. Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Страус африканский (Struthio camelus). На фото - самка. Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Страус африканський (Struthio camelus). На фото - самиця.
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Надклас: Щелепні - Gnathostomata. Клас: Птахи - Aves. Ряд: Страусоподібні - Struthioniformes. Родина: Страусові - Struthionidae. Рід: Страуси - Struthio. Вид: Страус африканський - Struthio camelus.


«Парк животных XII Месяцев». Страус африканский (Struthio camelus). На фото - самка.
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Надкласс: Челюстноротые - Gnathostomata. Класс: Птицы - Aves. Отряд: Страусоподобные - Struthioniformes. Семейство: Страусовые - Struthionidae. Род: Страусы - Struthio. Вид: Страус африканский - Struthio camelus.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Ostrich or Common ostrich (Struthio camelus).


Страус африканський - нелітаючий птах, крила слабо розвинуті, кіль відсутній.
Мешкають в степах та напівпустелях Африки. Сотні тисяч років тому страуси жили також на півдні України та далі на схід аж до Монголії. Характерна особливість африканських страусів - два пальця на нозі (в інших страусоподібних - 3, у ківі - 4). Висота птаха: 2-2,5 м, вага: 150 кг, тривалість життя до 70 років. Швидкість бігу страуса сягає 70 км/г. Довжина кроку: 3-3,5 м. Удар ноги дуже сильний, страус нею може нанести серйозні травми, або навіть вбити. У страуса чудовий зір. Око має в діаметрі близько 5nbsp;см. Очі у страуса мають вагу вдвічі більшу за мозок. Коли страус від кого-небудь тікає, то він наче раптово зникає з поля зору. Якщо піти за ним слідом, то здалеку може здатися ніби він сховав голову в пісок, але насправді страус сидить на землі, притиснувши до неї голову з витягнутою шиєю. Страуси живуть сім'ями, які залюбки приймають і чужих дітей. Зграї із сотень птахів збираються біля водопою або на гарних пасовищах. Часто зі страусами в савані пасуться стада гну, зебр. Гніздо будує самець на землі у вигляді платформи з гілок, листя і сухої трави. Кілька самиць можуть використовувати одно гніздо для кладки. Кожна самка відкладає 8-10 солом’яно-жовтих яєць. Насиджує кладку переважно самець (в середньому 42 дні), він же і водить виводок. Батьки піклуються про малят кілька місяців, охороняючи від ворогів та палючого африканського сонця, розкриваючи як парасольку крила над страусенятами. Страусеня подає голос ще з яйця до викльовування і батьки йому відповідають. Шкарлупа яйця дуже міцна і малечі доводиться потратити на її розбивання від години до доби. Шкарлупа яйця міцністю може посперечатися з фарфоровим посудом. Його вага - від 1,5 до 2 кг (стільки важать 25-36 курячих яєць, по смаку вони дуже схожі). Годується страус переважно рослинною їжею; травою, листям, плодами, крім того поїдає різних дрібних тваринок, пташок, ящірок, комах. Малята переважно комахоїдні. Страуси можуть довгий час обходитися без води, але при нагоді охоче п'ють та купаються. Цікаво, що в стародавньому Єгипті пір'ям страуса прикрашали віяла та одяг. Символом справедливості у єгиптян був знак, що зображував перо страуса. Справа в тому, що у страуса стержень ділить перо на дві рівні половини, в той час як перо інших птахів поділяється на більш вузьку та широку частини, отже «несправедливо».


Страус африканский - нелетаюая птица, крылья слабо развиты, киль отсутствует.
Живут в степях и полупустынях Африки. Сотни тысяч лет тому назад страусы жилы также на юге Украины и дальше к востоку вплоть до Монголии. Характерная особенность африканских страусов - два пальца на ноге (у других страусоподобных - 3, у киви - 4). Высота птицы: 2-2,5 м, вес: 150 кг, продолжительность жизни до 70 лет. Скорость бега страуса достигает 70 км/ч. Длина шага: 3-3,5 м. Удар ноги очень сильный, страус ею может нанести серьезные травмы, или даже убить. У страуса прекрасное зрение. Глаз имеет в диаметре около 5nbsp;см. Глаза у страуса имеют вес вдвое больше мозга. Когда страус от кого-нибудь убегает, то он как будто внезапно исчезает из поля зрения. Если пойти за ним следом, то издалека может показаться, будто он спрятал голову в песок, но в действительности страус сидит на земле, прижав к ней голову с вытянутой шеей. Страусы живут семьями, которые с удовольствием принимают и чужих детей. Стаи из сотен птиц собираются около водопоя или на хороших пастбищах. Часто со страусами в саванне пасутся стада гну, зебр. Гнездо строит самец на земле в виде платформы из ветвей, листьев и сухой травы. Несколько самок могут использовать одно гнездо для кладки. Каждая самка откладывает 8-10 соломенно-желтых яиц. Насиживает кладку преимущественно самец (в среднем 42 дня), он же и водит выводок. Родители заботятся о малышах несколько месяцев, охраняя от врагов и палящего африканского солнца, раскрывая как зонтик крылья над страусятами. Страусенок подает голос еще из яйца до выклевывания и родители ему отвечают. Скорлупа яйца очень крепкая и птенцам приходится потратить на ее разбивание от часа до суток. Скорлупа яйца по прочности может поспорить с фарфоровой посудой. Его вес - от 1,5 до 2 кг (столько весят 25-36 куриных яиц, по вкусу они очень похожи). Кормится страус преимущественно растительной едой; травой, листьями, плодами, кроме того поедает разных мелких зверюшек, птичек, ящериц, насекомых. Малыши преимущественно насекомоядные. Страусы могут долгое время обходиться без воды, но при случае охотно пьют и купаются. Интересно, что в древнем Египте пером страуса украшали веера и одежду. Символом справедливости у египтян был знак, который изображал перо страуса. Дело в том, что у страуса стержень делит перо на две ровных половины, в то время как перо других птиц разделяется на более узкую и широкую части, а значит «несправедливо».


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Носуха амазонська, або Носуха звичайна (Nasua nasua).

Обыкновенная носуха (Nasua nasua).

South American coati, also known as the Ring-tailed coati or Coatimundi (Nasua nasua).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная носуха (Nasua nasua). Фото березеня 2016 року.
Носуха амазонська, або Носуха звичайна (Nasua nasua).

Обыкновенная носуха (Nasua nasua).

South American coati, also known as the Ring-tailed coati or Coatimundi (Nasua nasua).


Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Родина: Ракунові - Procyonidae. Рід: Носуха - Nasua. Вид: Носуха амазонська, або носуха звичайна - Nasua nasua.
Ім'я: сімейство Носух. Стать: самиці. Дата народження: 2014. Середовище проживання: тропічні ліси Південної Америки. Фізичні дані: довжина тіла носухи становить 80-120 см, із них половина - це хвіст (40-65 см). Висота в холці лише 20-30 см. Вага цих тварин 3-7 кг, самці лише трохи важчі за самиць. Характер: грайливий, комунікабельний, допитливий, активний. Носухи намагаються все робити разом - гратися, полювати, спати. Улюблена їжа: оскільки ці представники єнотових їдять усе, то в їхній раціон входять плоди дерев, личинки комах, скорпіони, ящірки, павуки, терміти, мурашки і навіть гризуни. Улюблені розваги: галаслива жартівлива гра одне з одним, вилежування в тіні. Дорослі самці активні і вночі, і вдень, тоді як решта тварин вночі воліють спати.


Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Семейство: Енотовые - Procyonidae. Род: Носуха - Nasua. Вид: Обыкновенная носуха - Nasua nasua.
Имя: семейство Носух. Пол: самки. Дата рождения: 2014. Среда проживания: тропические леса Южной Америки. Физические данные: длина тела носухи составляет 80-120 см, из них половина - это хвост (40-65 см). Высота в холке лишь 20-30 см. Вес этих животных 3-7 кг, самцы лишь немного тяжелее самок. Характер: игривый, коммуникабельный, любознательный, активный. Носухи пытаются все делать вместе - играться, охотиться, спать. Любимая еда: поскольку эти представители енотовых едят всё, то в их рацион входят плоды деревьев, личинки насекомых, скорпионы, ящерицы, пауки, термиты, муравьи и даже грызуны. Любимые развлечения: шумная шутливая игра друг с другом, вылёживание в тени. Взрослые самцы активны и ночью, и днем, тогда как остальные животные ночью предпочитают спать.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чёрный лебедь (Cygnus atratus).
Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Лебідь чорний (Cygnus atratus) - єдиний лебідь, який мешкає в Австралії; у 1864 році його було завезено до Нової Зеландії, нині зустрічається в багатьох європейських парках відпочинку.
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Птахи - Aves. Ряд: Гусеподібні - Anseriformes. Родина: Качкові - Anatidae. Рід: Лебідь - Cygnus. Вид: Лебідь чорний - Cygnus atratus.
Зріст: 110-140 см. Вага: 4-8 кг. Тривалість життя: в дикій природі близько 10 років.


«Парк животных XII Месяцев». Чёрный лебедь (Cygnus atratuss) - единственный лебедь, который обитает в Австралии; в 1864 году он был завезен в Новую Зеландию, а ныне встречается во многих европейских парках отдыха.
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Птицы - Aves. Отряд: Гусеобразные - Anseriformes. Семейство: Утиные - Anatidae. Род: Лебеди - Cygnus. Вид: Чёрный лебедь - Cygnus atratus.
Рост: 110-140 см. Вес: 4-8 кг. Продолжительность жизни: в дикой природе около 10 лет.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Black Swan (Cygnus atratus).


Харчування: переважно рослинна їжа. Розмноження: статева зрілість настає в 2,5-3 роки; моногамний птах; величина кладки - 4-8 зеленуватих яєць; насиджування триває близько 6 тижнів. Біотоп: віддає перевагу неглибоким водоймам з прісною водою; поза шлюбних періодів його іноді можна зустріти й біля берегів річок. Спосіб життя: на відміну від інших видів лебедів, не є перелітним птахом; проте, він дуже мобільний і навіть відносно невеликі завади можуть змусити його змінити місце мешкання; нове місце зазвичай розташовується не далі ніж за 100 км від старого; чорні лебеді в більшості випадків проводять все життя приблизно в тому ж регіоні, де народилися і виросли, реагуючи на зміни рівня води; молоді самці намагаються перешкодити іншим самцям поселитися в своєму ареалі. Мешкає: в природі зустрічається по всій території Австралії та на Тасманії. Характерні ознаки: шия найдовша серед лебедів і має 31 шийних хребців, завдячи чому він може полювати під водою в глибших водоймах; в польоті шия складає більше половини всієї довжини птаха; оперення і лапи чорного кольору, білим є лише окреме пір'я, заховане в глибині; на краях крил у чорних лебедів кучеряве пір'я; дзьоб яскравого червоного кольору, прикрашений білим кільцем біля краю.

Характерные признаки: шея наиболее длинная среди лебедей и имеет 31 шейный позвонок, благодаря чему он может охотиться под водой в более глубоких водоёмах; в полёте шея составляет более половины всей длины птицы; оперение и лапы чёрного цвета, белыми являются лишь отдельные перья, спрятанные в глубине; на краях крыльев у чёрных лебедей кудрявые перья; клюв яркого красного цвета и украшен белым кольцом возле края. Питание: преимущественно растительная еда. Размножение: половая зрелость наступает в 2,5-3 года; моногамная птица; величина кладки - 4-8 зеленоватых яиц; насиживание длится около 6 недель. Биотоп: предпочитает неглубокие водоёмы с пресной водой; вне брачных периодов его иногда можно встретить и у берегов рек. Образ жизни: в отличие от других видов лебедей, не является перелётной птицей; тем не менее, он очень мобильный и даже относительно небольшие помехи могут принудить его изменить место пребывания; новое место обычно располагается не дальше, чем в 100 км от старого; чёрные лебеди в большинстве случаев проводят всю жизнь примерно в том же регионе, где родились и выросли, реагируя на изменения уровня воды; молодые самцы пытаются помешать другим самцам поселиться в своём ареале. Живёт: в природе встречается по всей террирории Австралии и на Тасмании.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Южный белый носорог (Ceratotherium simum simum). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Южный белый носорог (Ceratotherium simum simum). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Носоріг білий південний (Ceratotherium simum simum).
Царство: Тварини - Animalia (Metazoa). Тип: Хордові - Chordata. Надклас: Чотириногі (наземні хребетні) - Tetrapoda. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Непарнокопитні - Perissodactyla. Родина: Носорогові - Rhinocerotidae. Рід: Білі носороги - Ceratotherium. Вид: Білий носоріг - Ceratotherium simum. Підвид: Носоріг білий південний - Ceratotherium simum simum.


«Парк животных XII Месяцев». Южный белый носорог (Ceratotherium simum simum).
Царство: Животные - Animalia (Metazoa). Тип: Хордовые - Chordata. Надкласс: Четвероногие (наземные позвоночные) - Tetrapoda. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Непарнокопытные - Perissodactyla. Семейство: Носороговые - Rhinocerotidae. Род: Белые носороги - Ceratotherium. Вид: Белый носорог - Ceratotherium simum. Подвид: Южный белый носорог - Ceratotherium simum simum.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Southern white rhinoceros (Ceratotherium simum simum).


Ім'я: Арчібальд Арчібальдович. Стать: самець. Дата народження: 2010. Середовище проживання: ПАР, Намібія, Зімбабве, Південний Судан. Фізичні дані: це друга за величиною сухопутна тварина, яка поступається пальмою першості лише слону. Маса старих самців становить 4-5 тонн, молодих - 2-2,5 т. Довжина тіла цих величезних ссавців перевищує 4 метри. Характер: миролюбний, ласкавий і добродушний. Улюблена їжа: соковита смачна трава. Улюблені розваги: насолоджуватися смаком трави, неспішно пити воду, приймати грязьові ванни.

Имя: Арчибальд Арчибальдович. Пол: самец. Дата рождения: 2010. Среда проживания: ЮАР, Намибия, Зимбабве, Южный Судан. Физические данные: это второе по величине сухопутное животное, уступающее пальма первенства лишь слону. Масса старых самцов составляет 4-5 тонн, молодых - 2-2,5 т. Длина тела этих огромных млекопитающих превышает 4 метра. Характер: миролюбивый, ласковый и добродушный. Любимая еда: сочная вкусная трава. Любимые развлечения: наслаждаться вкусом травы, не спеша пить воду, принимать грязевые ванны.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Обыкновенная лисица, или Лиса рыжая (Vulpes vulpes).
Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Лисиця руда, або Лисиця звичайна (Vulpes vulpes).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Лисиця - Vulpes. Вид: Лисиця руда, або Лисиця звичайна - Vulpes vulpes.


«Парк животных XII Месяцев». Обыкновенная лисица, или Лиса рыжая (Vulpes vulpes).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Лисицы - Vulpes. Вид: Обыкновенная лисица, или Лиса рыжая - Vulpes vulpes.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Red fox (Vulpes vulpes).


Ім'я: Аліса. Стать: самиця. Дата народження: 12.04.2014. Середовище проживання: Європа, Азія, Північна Америка, Північна Африка. Фізичні дані: розміри тіла лисиці залежно від породи можуть бути від 40 см в довжину при масі 1,5 кг (фенек) до 90 см із масою до 10 кг у звичайної рудої лисиці. Забарвлення переважно руде, жовтувате чи буре. Характер: розумна й дуже допитлива, схильна до хитрощів, смілива, досвідчена й неперевершена мисливиця. Улюблена їжа: миші та інші дрібні гризуни, зайці, комахи, черв'яки, невеличкі птахи, є в раціоні й рослинна їжа - ягоди, корінці та ін. Улюблені розваги: відпочивати й грітися на сонечку - удень, а вночі контролювати кількість мишей, гусей і курей в зоопарку; дуже артистична й фотогенічна.

Имя: Алиса. Пол: самка. Дата рождения: 12.04.2014. Среда проживания: Европа, Азия, Северная Америка, Северная Африка. Физические данные: размеры тела лисы в зависимости от породы могут быть от 40 см в длину при массе 1,5 кг (фенек) до 90 см с массой до 10 кг у обычной рыжей лисы. Расцветка преимущественно рыжая, желтоватая или бурая. Характер: умная и очень любознательная, склонная к хитростям, смелая, опытная и непревзойденная охотница. Любимая еда: мыши и другие мелкие грызуны, зайцы, насекомые, червяки, небольшие птицы, есть в рационе и растительная еда - ягоды, корешки и др. Любимые развлечения: отдыхать и греться на солнышке - днём, а ночью контролировать количество мышей, гусей и кур в зоопарке; очень артистичная и фотогеничная.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Чорно-бура лисиця (Vulpes vulpes).

«Парк животных XII Месяцев». Чернобурая лисица (Vulpes vulpes).

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Silver fox (Vulpes vulpes).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Чернобурая лисица (Vulpes vulpes). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Чорно-бура лисиця (Vulpes vulpes).

«Парк животных XII Месяцев». Чернобурая лисица (Vulpes vulpes).

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Silver fox (Vulpes vulpes).


Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Лисиця - Vulpes. Вид: Лисиця звичайна - Vulpes vulpes.
Ім'я: Лиса-Носа. Стать: самиця. Дата народження: 08.05.2013. Середовище проживання: Європа, Азія, Північна Америка, Північна Африка. Фізичні дані: розміри тіла лисиці залежно від породи можуть бути від 40 см в довжину при масі 1,5 кг (фенек) до 90 см із масою до 10 кг у звичайної рудої лисиці. Забарвлення переважно руде, жовтувате чи буре. Характер: розумна й дуже допитлива, схильна до хитрощів, смілива, досвідчена й неперевершена мисливиця. Улюблена їжа: миші та інші дрібні гризуни, зайці, комахи, черв'яки, невеличкі птахи, є в раціоні й рослинна їжа - ягоди, корінці та ін. Улюблені розваги: чепурити свою шубку, відпочивати й грітися на сонечку - удень, а вночі контролювати кількість мишей, гусей і курей в зоопарку; дуже артистична й фотогенічна, тому у вільний час знімається в мультфільмах і навіть стала кінозіркою.


Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Лисицы - Vulpes. Вид: Обыкновенная лисица - Vulpes vulpes.
Имя: Лиса-Носа. Пол: самка. Дата рождения: 12.04.2014. Среда проживания: Европа, Азия, Северная Америка, Северная Африка. Физические данные: размеры тела лисы в зависимости от породы могут быть от 40 см в длину при массе 1,5 кг (фенек) до 90 см с массой до 10 кг у обычной рыжей лисы. Расцветка преимущественно рыжая, желтоватая или бурая. Характер: умная и очень любознательная, склонная к хитростям, смелая, опытная и непревзойденная охотница. Любимая еда: мыши и другие мелкие грызуны, зайцы, насекомые, червяки, небольшие птицы, есть в рационе и растительная еда - ягоды, корешки и др. Любимые развлечения: прихорашивать свою шубку, отдыхать и греться на солнышке - днём, а ночью контролировать количество мышей, гусей и кур в зоопарке; очень артистичная и фотогеничная, потому в свободное время снимается в мультфильмах и даже стала кинозвездой.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Енотовидная собака, или Уссурийский енот (Nyctereutes procyonoides).
Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Єнотоподібний собака, або Єнот уссурійський (Nyctereutes procyonoides).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Псові - Canidae. Рід: Єнот - Nyctereutes. Вид: Єнотоподібний собака, або Єнот уссурійський - Nyctereutes procyonoides.


«Парк животных XII Месяцев». Енотовидная собака, или Уссурийский енот (Nyctereutes procyonoides.
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Псовые - Canidae. Род: Енотовидные собаки - Nyctereutes. Вид: Енотовидная собака, или Уссурийский енот - Nyctereutes procyonoides.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Raccoon dog (Nyctereutes procyonoides).


Ім'я: Такі, Кяхрик, Ласун. Стать: самиця та самці. Дата народження: 01.04.2011, 01.03.2010, 20.04.2014. Середовище проживання: Індокитай, Китай, Японія, Корейський півострів, Уссурійський край та Амурська область росії, Україна. Фізичні дані: довжина тіла становить 65-80 см, вага - від 4 до 10 кг, довжина хвоста - до 25 см. Характер: товариський, допитливий, боязкуватий. Улюблена їжа: єнотоподібний собака всеїдний: він не відмовляється ані від тваринної, ані від рослинної їжі. Влітку воліє їсти пташині яйця і самих пташенят, жаб і жуків, а восени переходить на овес, ягоди, плоди дерев. Падаль і харчове сміття також присутні в його меню. Улюблені розваги: ловити рибу, плавати, гратися одне з одним, шукати закинуті нори борсуків.

Имя: Таки, Кяхрик, Лакомка. Пол: самка и самцы. Дата рождения: 01.04.2011, 01.03.2010, 20.04.2014. Среда проживания: Индокитай, Китай, Япония, Корейский полуостров, Уссурийский край и Амурская область россии, Украина. Физические данные: длина тела составляет 65-80 см, вес - от 4 до 10 кг, длина хвоста - до 25 см. Характер: товарищеский, любознательный, трусоватый. Любимая еда: енотовидная собака всеядна: она не отказывается ни от животной, ни от растительной пищи. Летом предпочитает есть птичьи яйца и самих птенцов, лягушек и жуков, а осенью переходит на овёс, ягоды, плоды деревьев. Падаль и пищевой мусор также присутствуют в её меню. Любимые развлечения: ловить рыбу, плавать, играться друг с другом, искать заброшенные норы барсуков.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Енот-полоскун, или Американский енот (Procyon lotor). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Енот-полоскун, или Американский енот (Procyon lotor). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Ракун звичайний, або Єнот-полоскун (Procyon lotor).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Ссавці - Mammalia. Ряд: Хижі - Carnivora. Підряд: Псовиді - Caniformia. Родина: Ракунові - Procyonidae. Рід: Ракун - Procyon. Вид: Ракун звичайний, або Єнот-полоскун - Procyon lotor.


«Парк животных XII Месяцев». Енот-полоскун, или Американский енот (Procyon lotor).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Млекопитающие - Mammalia. Отряд: Хищные - Carnivora. Подотряд: Собакообразные - Caniformia. Семейство: Енотовые - Procyonidae. Род: Еноты - Procyon. Вид: Енот-полоскун, или Американский енот - Procyon lotor.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Raccoon, also known as the Common raccoon (Procyon lotor).


Ім'я: Єлізар та Євгеша. Стать: самець і самиця. Дата народження: 2015. Середовище проживання: Північна Америка. Фізичні дані: довжина його тіла 45-60 см, хвоста 20-25 см, вага 5-9 кг. Статура щільна, кремезна; лапи короткі з настільки розвиненими пальцями, що сліди нагадують відбиток людської руки. Шерсть у єнота густа, коричнево-сіра, по боках голови вона дещо довша. На мордочці характерна маска - чорна з білою облямівкою. На хвості 5-10 широких чорних або бурих «кілець». Характер: ці маленькі хижачки дуже допитливі, енергійні, доброзичливі, але якщо щось не по їхньому, то вони це не приховують. Улюблена їжа: весною та на початку літа раціон єнота складає тваринна їжа (комахи, жаби, ящірки, гризуни, яйця птахів, риба); у другій половині літа та восени надає перевагу рослинній їжі (ягоди, горіхи, жолуді та фрукти). Улюблені розваги: нишпорити всюди та кругом, лазити по деревах, а ще перед їжею обов'язково мити корм у воді, звідки і походить назва «полоскун».

Имя: Елизар но Євгеша. Пол: самец и самка. Дата рождения: 2015. Среда проживания: Северная Америка. Физические данные: длина его тела 45-60 см, хвоста 20-25 см, вес 5-9 кг. Телосложение плотное, крепкое; лапы короткие с настолько развитыми пальцами, что следы напоминают отпечаток человеческой руки. Шерсть у енота густая, коричнево-серая, по сторонам головы она несколько длиннее. На мордочке характерная маска - чёрная с белым обрамлением. На хвосте 5-10 широких чёрных или бурых «колец». Характер: эти маленькие хищники очень любознательны, энергичны, доброжелательны, но если что-то не по ним, то они это не скрывают. Любимая еда: весной и в начале лета рацион енота составляет животная еда (насекомые, лягушки, ящерицы, грызуны, яйца птиц, рыба); во второй половине лета и осенью отдаёт преимущество растительной еде (ягоды, орехи, желуди и фрукты). Любимые развлечения: рыскать везде и вокруг, лазить по деревьям, а еще перед едой обязательно мыть корм в воде, откуда и происходит название «полоскун».


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Гавайская казарка (Branta sandvicensis). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Гавайская казарка (Branta sandvicensis). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Гавайська казарка, або Нене (Branta sandvicensis).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Птахи - Aves. Ряд: Гусеподібні - Anseriformes. Родина: Качкові - Anatidae. Рід: Казарка - Branta. Вид: Гавайська казарка - Branta sandvicensis.


«Парк животных XII Месяцев». Гавайская казарка, или Нене (Branta sandvicensis).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Птицы - Aves. Отряд: Гусеобразные - Anseriformes. Семейство: Утиные - Anatidae. Род: Казарки - Branta. Вид: Гавайская казарка - Branta sandvicensis.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Hawaiian goose or Nene (Branta sandvicensis).


Гавайська казарка - ендемік Гавайських островів. Нині гавайські казарки в природних умовах зустрічаються тільки на островах Гаваї і Мауи. Розміри дорослої особини 56‒71 см, вага від 1,5 до 3 кг Оперення сіро-коричневе зі світлою окантовкою пір'я, на шиї - коричневе, з косими смужками і плямами, голова іта потилична частина шиї - чорні. У основі шиї є темне кільце-намисто. Дзьоб і ноги чорні, пальці лише частково сполучені перетинками. Ведуть практично виключно сухопутний спосіб життя, майже не літають і не плавають, гніздяться на землі, тому страждають від хижаків, яких європейці привезли з собою на острови. Годуються в переважно на суші, живляться зеленими частинами трав'янистих рослин і ягодами. Гавайські казарки моногамні, гніздяться окремими парами. Розмножуються з листопада по лютий. Гніздо, що вистилають пухом, розташовується в невеликому поглибленні в землі, часто між брилами лави. Самиця зазвичай відкладає 3-5 яєць. Пташенята вилуплюються на 29-30 день і починають літати на 70-80 доба. Як і більшість інших гусеподібних, гавайська казарка в період линяння втрачає здатність до польоту на 6-8 тижнів. У природі гавайські казарки живуть в середньому 20 років (максимум до 35), в неволі - 25 років (максимум до 40).

Гавайская казарка - эндемик Гавайских островов. Ныне гавайские казарки в естественных условиях встречаются только на островах Гавайи и Мауи. Размеры взрослой особи 56‒71 см, вес от 1,5 до 3 кг. Оперение серо-коричневое со светлой окантовкой перьев, на шее – коричневое, с косыми полосками и пестринами, голова и затылочная часть шеи – черные. У основания шеи есть тёмное кольцо-ожерелье. Клюв и ноги чёрные, пальцы только частично соединены перепонками. Ведут практически исключительно сухопутный образ жизни, почти не летают и не плавают, гнездятся на земле, поэтому страдают от хищников, которых европейцы привезли с собой на острова. Кормятся в основном на суше, питаются зелёными частями травянистых растений и ягодами. Гавайские казарки моногамны, гнездятся отдельными парами. Размножаются с ноября по февраль. Гнездо, выстланное пухом, располагается в небольшом углублении в земле, часто между глыбами лавы. Самка обычно откладывает 3-5 яиц. Птенцы вылупляются на 29-30 день и начинают летать на 70-80 сутки. Как и большинство других гусеобразных, гавайская казарка в период линьки теряет способность к полёту на 6-8 недель. В природе гавайские казарки живут в среднем 20 лет (максимум до 35), в неволе – 25 лет (максимум до 40).


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Розовый пеликан (Pelecanus onocrotalus). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Розовый пеликан (Pelecanus onocrotalus). Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців». Пелікан рожевий (Pelecanus onocrotalus).
Царство: Тварини - Metazoa. Тип: Хордові - Chordata. Клас: Птахи - Aves. Ряд: Веслоногі, або Пеліканоподібні - Steganopodes (Pelecaniformes). Родина: Пеліканові - Pelecanidae. Рід: Пелікани - Pelecanus. Вид: Пелікан рожевий - Pelecanus onocrotalus.


«Парк животных XII Месяцев». Розовый пеликан (Pelecanus onocrotalus).
Царство: Животные - Metazoa. Тип: Хордовые - Chordata. Класс: Птицы - Aves. Отряд: Пеликанообразные - Pelecaniformes. Семейство: Пеликановые - Pelecanidae. Род: Пеликаны - Pelecanus. Вид: Розовый пеликан - Pelecanus onocrotalus.

Park of happy animals - “XII Months” ZOO. Great white pelican or Rosy pelican (Pelecanus onocrotalus).


Ім'я: Вілбур та Оллі. Стать: самець і самиця. Дата народження: 2002. Середовище проживання: Південна Європа та Африка. Фізичні дані: пелікани - великі важкі птахи з масою тіла від 7 до 14 кг. Довжина їхнього тіла - 130-180 см. Корпус масивний, крила великі, ноги з широкою перетинкою, дзьоб дуже довгий - до 47 см, з гострим гачком на кінці й великим шкіряним мішком внизу. Забарвлення мають світле -біле, сірувате, з рожевим або жовтуватим відливом, на крилах можуть бути темні пір'їни. Дзьоб і область навколо очей забарвлені в яскраво-жовтий або рожевий колір. Самиці майже не відрізняються від самців, хіба що трохи менші за розмірами і тьмяніші на забарвлення. Характер: спокійний і доброзичливий. Улюблена їжа: свіжа риба, жаби, раки, краби. Улюблені розваги: любить влаштовувати колективну рибалку зі своїми родичами, подобається літати й плавати, та по суші пересувається повільно й незграбно.

Имя: Вилбур и Олли. Пол: самец и самка. Дата рождения: 2002. Среда проживания: Южная Европа и Африка. Физические данные: пеликаны - большие тяжёлые птицы с массой тела от 7 до 14 кг. Длина их тела - 130-180 см. Корпус массивен, крыла большие, ноги с широкой перепонкой, клюв очень длинный - до 47 см, с острым крючком на конце и большим кожаным мешком внизу. Расцветку имеют светлое -белую, сероватую, с розовым или желтоватым отливом, на крыльях могут быть темные перья. Клюв и область вокруг глаз окрашены в ярко-желтый или розовый цвет. Самки почти не отличаются от самцов, разве что немного меньше по размерам и более тусклые по расцветке. Характер: спокойный и доброжелательный. Любимая еда: свежая рыба, лягушки, раки, крабы. Любимые развлечения: любит устраивать коллективную рыбалку со своими родственниками, нравится летать и плавать, но по суше передвигается медленно и неуклюже.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Панорама пруда. Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Памятный камень в честь основания зоопарка «XII Месяцев». Фото березеня 2016 року.
«Парк тварин XII Місяців».
Панорама ставка
і
пам'ятний камінь на честь заснування зоопарку.


«Парк животных XII Месяцев».
Панорама пруда
и
памятный камень в честь основания зоопарка.


Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. На пруду. Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Вольер для пеликанов и главное здание парка - стилизация замка Нойшванштайн (Neuschwanstein Castle). Фото березеня 2016 року.
Киевская область. Село Демидов, «Парк животных XII Месяцев». Фото. Главное здание парка - стилизация замка Нойшванштайн (Neuschwanstein Castle). Фото березеня 2016 року.
«Парк XII Місяців».
Головна будівля - стилізація замку Нойшванштайн (Neuschwanstein Castle).


«Парк XII Месяцев».
Главное здание - стилизация замка Нойшванштайн (Neuschwanstein Castle).



Першоджерела:
# Вікіпедія.
# Інформаційні таблиці відповідних об’єктів.




Усі права застережено. © 2003-2018 Сергій Клименко




Rambler's Top100